Heile Jotunheimen nasjonalpark er prega av høge fjell og brear, og her finn du dei høgste fjella i Norge. Dei tre høgste toppane er Galdhøpiggen (2469 moh), Glittertind (ca. 2465 moh) og Store Skagastølstind (2405 moh).

Køyrer du den nasjonale turistvegen over Sognefjellet mellom kommunane Lom i aust og Luster i vest, får du sjå Store Skagastølstind "Storen" og mange andre imponerande toppar på nært hald.

Det går buss over Sognefjellet frå Otta til Sogndal to gonger dagleg i sommarsesongen. Jotunheimen er eit av Norges mest populære turområde både sommar og vinter. Dessutan er Hurrungane massivet i Vest Jotunheimen eit mecca for fjellklatrarar og andre fjellsportentusiastar, med meir enn 20 toppar over 2000 meter. Turtagrø i Luster, ved foten av Hurrungane, har lange klatretradisjonar og blir kalla «klatresportens vugge». Fjellførarar tilbyr klatreturar i tindane og føring over breane mm.

Jotunheimen har masse å by på. Hurrungane i vest-Jotunheimen er et tur- og klatreområde.

Med utgangspunkt fra Sognefjellshytta kan du legge turen mot Fanaråken (2068 moh) og Fanaråkhytta, Norges høyeste beliggende turisthytte. Det er daglig føring over Fanaråkbreen, og terrenget frem dit er ikke krevende. Over breen går man i tau og fører gir nyttig informajson om brevandring og området generelt. Uten alt for mye erfaring med brevandring, mener jeg dette er en enkel tur som passer for de fleste. Gøy var det også å klatre siste delen fra breen og opp på selve Fanaråken, litt brattere og utfordende enn å gå på selve breen.

I 2000 meters høyde, og i dette område, kan nok været være varierende. Men slutten av juli øker sjansene for bedre vær. Hadde selv mer flaks enn det jeg turde be om, og gikk i strålende sol og blå himmel. Utsikten fra Fanaråken er formidabel  spesielt i slikt vær. Et forfriskende bad i et fjellvann omgitt av fjelltopper med snø, er heller ikke å forakte.

Solnedgang og soloppgang med Jotunheimens fjelltopper i et 360 graders skue var en utsikt jeg aldri vil glemme. Med praktfult og klart vær i over 2000 meters høyde lover jeg deg en naturopplevelse for livet.
Turen ned fra Fanaråken gikk om Skogadalsbøen - parktfult sted i mer grønne omgivelser  før endestasjonen ble Sognefjellshytta.

Turtagrø      Sognefjellshytta      Sognefjellet      Fanaråken        Jotunheimbilete     DNT-fjellsport          Jostedalsbreen