Jørongabøgdi     Kyrkja    Marifjøra    Dampen    Lyngsete     Lyngsetnipa   Gol  Røyteholet   Saupsete    Skogavarden    Fetbøgdi   Molden     Feigefossen

     

Me reiser til Veroqua i Wisconsin der Sognefjordlaget i Amerika har stemne 2.3.4.og 5. juli 1987.

Men før me reiser til Veroqua skal oss til Aneta B for å treffe Adeline og andre etterkomerar etter amerikautvandrar Hans Hogie som er bror til Johannes, oldefaren min på Høgi.

Reisa starta B onsdag 24/6 med buss til Gardemoen B. Me reiser med hallingane som skal til 80- års jubeleum i Hallinglaget i Grand Forks N.D. Flyet B mellomlander på Island B før det lander i Minneapolis B 17,50 amerikansk tid. Det er fortsatt onsdag fordi Norge ligg sju timar før Minnapolis. Etter overnatting B i Minneapolis busser me til Grand Forks B. B. På vegen et me lunch B i Avion B.  Ankom Grand Forks klokka 16. der Adeline og Ansgar tek i mot oss B. Ser ut som at dei også kjenner Kåre Wenås frå Geilo. I innleigd van B køyrer me mot Aneta. Stikk innom ein kafe B på vegen for middagsmat. Adeline og Ansgar har flytta frå farmen B i Kloten B og bygd seg hus B i Aneta.

Aneta høyrer til Red River dalen B som har fem gonger så mykje produktiv jord som Norge. Me tykte nok at tida var skrudd 100 år B attende når me såg oss rundt i Aneta B.

Opphaldet i Aneta vart prega av å ta i mot B og reisa på besøk B. Av borna til Hans som utvandra frå Høgi var det etterkomerar etter Augund og Ludvig me trefte B. Marie B mor til Adeline er den eldste gjenlevande. Ho er på alder med mor mi og dei er tremenningar.

Kyskja står sterkt i famelien. Ei av grunnane til dette er at det er dei sjølve som har det økonomiske ansvaret for bygningar og prest. Savior Lutheran Church B i Kloten er kyrkja som Adeline og Ansgar høyrer til, sjølv om dei har flytta til Aneta. I underetasjen er det lokale som dei kan leiga ut B.

Me fekk treffa famelien Noss i Kloten som har slekt i Ål B. I Grafton B trefte me Christ Feet B i Lutheran Snuset Home B. Kristian var ein svært morosam kar som gjerne snakka om tida han vaks opp på Indre Hafslo. Han emigrerte 17 år gamal. Eg trefte han hjå Thomas Fet eit par gonger. I Grafton besøkte me og ein stor "Store" B. 27/6 tek me turen til Gran Forks for å bli underholdt B. Der møter me Sognegruppa som er på rundtur før tevna i Vorqua. Me snakka med Solveig Norenberg B og Per og Astrid Øvrebø B fekk treffa Adeline og Ansgar. Lina på prerien (Lina Olsen Svåi) B var der også.

 Sterke følelser kom til syne hjå Adeline og Ansgar då me besøkte farmen B i Kloten. Huset B blir leigd ut til ein famelie medan jorda forpaktas av ein nabofarmar. I Aneta var det mange kyrkjer som Adeline ville visa oss, bl.a. ei katolsk kyrkje B.

30. juni seier me adjø til Betty B, me er på veg til Minnapolis. På vegen køyrer me innom Moorhead B i Fargo for å treffa dottera til Adeline, Donna Smaaladen og sonen Michael samt sambuaren B. Overnattar i Fergus Falls B hjå Gordon Solee og Eliane Trigg B. Her vart det grillfest og rusling i parken B. Inne på soverommet vart me var eit ungdomsbilde av mor til Gordon, Mattie Hogie. Ho var så lik Anna Høgi Øvrebø at eg trudde det var henne. Gordon og Eliane blir med til Minneapolis B. Køyrer oppom Alexandria for å sjå Runestenmuseet B. B. B. B. B. I heimen til Ruben og Laverne Solee er det god stemning. Ruben er bror til Gordon og har som oppgåve å få oss på bussen til Veroqua i morgon 2. juli B

Bli med til Veroqua

Bli med til Walker

Du kan treffe Høgislekta her

Du kan treffa slekta i Viroqua her.

Og du kan treffa slekta i Walker her.